Tweede zonnedak voor Coöperatie Bommelerwaar!

Na ons eerste succesvol gerealiseerde zonnedak op de Gemeentewerf in Gameren, start Coöperatie Bommelerwaar met de aanleg van een nieuw zonnedak van circa 700 panelen op het dak bij de familie van Venrooij in Hedel. Stap over op Bommelerwaar-Stroom en ontvang groene energie uit de Bommelerwaard!

Familie van Venrooij

Al snel na oprichting was de familie van Venrooij betrokken en lid van Coöperatie Bommelerwaar. Er waren al plannen voor het uitbreiden en verbouwen van de stallen bij hun boerderij aan de Sint Annaweg. Toen ze hoorden van de vraag naar beschikbare daken voor het installeren van zonnepanelen, was de cirkel rond. Met een gedeelte van het zonnedak op hun nieuwe schuur kunnen ze hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige zonnepanelen, zo’n 700(!), komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar. We zijn familie van Venrooij dan ook heel erg dankbaar, want door deze deal kunnen we nog eens 50 gezinnen voorzien van Bommelerwaar-Stroom!

Bommelerwaard energieneutraal

We gaan dit energieproject in Hedel realiseren, om te voorzien in onze eigen stroombehoefte. Daarvoor moeten we investeren, dat doen we vanuit onze energierekening. We betalen de investeringen terug vanuit de teruggave van energiebelasting. Maar om te kunnen beginnen, is toch eerst ook ‘eigen’ geld nodig. Daarvoor zoeken we financiers.

Hoe kun jij deelnemen?

Om in aanmerking te komen voor de provinciale subsidie (teruggave energiebelasting voor deelnemers) is Coöperatie Bommelerwaar op zoek naar 50 mensen die minimaal €50 willen inleggen. Naast het feit dat we met elke toezegging van €50 al heel blij zijn, zijn we ook op zoek naar grotere financierders. Want een andere voorwaarde voor de provinciale subsidie is dat 25% van de totale kosten (in Hedel is dit ca. €58.000) gedragen wordt door deze 50 mensen. Wij zijn dus hard op zoek naar deze financiers, waarmee we samen het zonnedak in Hedel kunnen realiseren. Kom meer te weten over geld lenen aan Coöperatie Bommelerwaar en zie welk voordeel je kan hebben!

Bommelerwaar-Stroom

Naast financiers zijn we ook op zoek naar afnemers van Bommelerwaar-Stroom. Het is natuurlijk prachtig om duurzaam opgewekte stroom uit de Bommelerwaard te mogen ontvangen. En het is nog voordelig ook!

  • Geen investering nodig, toch groene stroom
  • Teruggave energiebelasting
  • Boetevrij overstappen (tot €250) naar Huismerk Energie
  • Slechts €20 lidmaatschapskosten (€50 voor bedrijven)

Overstappen naar Bommelerwaar-Stroom doe je al in 2 stappen;

  1. Allereerst teken je de Deelnemersovereenkomst. Hiermee word je automatisch lid van Coöperatie Bommelerwaar. Dit lidmaatschap is verplicht om in aanmerking te komen voor energiebelasting-teruggave.
  2. Als tweede vragen we je over te stappen naar Huismerk Energie; dit energiebedrijf levert onze stroom tegen een scherp tarief en verzorgt de facturatie.

Teken de Deelnemersovereenkomst en ontvang Bommelerwaar-Stroom!