Projecten

Wind projecten

Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om de Bommelerwaard te verduurzamen en ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners kunnen overstappen naar groene stroom én voordeel hebben van de opbrengsten. De coöperatie heeft dan ook al meerdere zonprojecten gerealiseerd. Maar alléén met zonne-energie komen we er niet. Omdat we met z’n allen steeds meer elektriciteit verbruiken, is het nodig om naast zonne-energie ook andere bronnen van duurzame energie-opwek te realiseren. Daarom zijn wij bezig met het ontwikkelen van een kleinschalig windmolenpark. Met dit windpark wil Coöperatie Bommelerwaar bijdragen aan het behoud van natuur en schonere lucht in de Bommelerwaard. Een deel van de opbrengsten van het windpark komt in een Burgerwindparkfonds wat is bedoeld voor het verduurzamen van de omgeving. Daarnaast wordt een Omwonendenfonds opgezet voor direct omwonenden – in een straal van 1 kilometer rond de windturbines – bestemd voor het verduurzamen van hun woningen.

Daarom zijn wij bezig met het ontwikkelen van een kleinschalig windmolenpark. Met dit windpark wil Coöperatie Bommelerwaar bijdragen aan het behoud van natuur en schonere lucht in de Bommelerwaard. Een deel van de opbrengsten van het windpark komt in een Burgerwindparkfonds wat is bedoeld voor het verduurzamen van de omgeving. Daarnaast wordt een Omwonendenfonds opgezet voor direct omwonenden – in een straal van 1 kilometer rond de windturbines – bestemd voor het verduurzamen van hun woningen.
De stroom van onze energieprojecten wordt direct lokaal gebruikt door bewoners uit de buurt. Bewoners die overstappen naar Bommelerwaar-Stroom weten zeker dat de elektriciteit die zij gebruiken écht groen en duurzaam lokaal is opgewekt.

Ben jij geïnteresseerd in een financiële deelname aan ons windproject? Kijk dan op de pagina financieren of schrijf je op de website van het Burgerwindpark in voor de nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Bommelerwaar-Stroom:

“van hier, voor ons allemaal!”