Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

Op de portfoliopagina: klik op de paperclip rechts bovenin voor de bijlagen.
Adobe reader installeren is niet nodig!

Onze ambitie: écht groene energie lokaal opwekken én ervoor zorgen dat tenminste 50% van het burgerwindpark in eigendom van inwoners van de Bommelerwaard komt. Daarmee houden we kapitaal, opbrengsten én zeggenschap zo veel mogelijk in ons gebied!

Project

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

Categorie

Jaar

2017-2025

Locatie

Lage Rooijen

Partners

Green Trust
P2

Samen gaan we voor de wind

Investeer in ons eigen burgerwindpark van 15 mei tot 26 juni

Het is zover: samen kunnen we mede-eigenaar worden van de drie windturbines die langs de A2 komen, als we samen genoeg vermogen ophalen. Daarom gaan we van start met onze campagne om dat vermogen te werven voor Burgerwindpark Lage Rooijen.

Van woensdag 15 mei t/m woensdag 26 juni kun je investeren en onze droom mee mogelijk maken. Je kunt meedoen vanaf 250 euro. Voor je inleg ontvang je rente en deel je in de opbrengsten van het windpark. Tegelijkertijd word je lid van onze coöperatie en kun je mee stemmen over volgende projecten.

Heb je nog vragen? Op de pagina FAQ Burgerwindpark vind je meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Je kunt ons ook bellen of mailen:

telefoon: 06 44988005
email: info@bommelerwaar.nl

Van, voor en door de Bommelerwaard
Jij maakt het verschil! Coöperatie Bommelerwaar B.A. is voor 50% eigenaar van het Burgerwindpark. Zo blijven de opbrengsten in onze regio en houden we samen controle over onze energie­voorziening. Het grootste gedeelte van het Burgerwindpark wordt gefinancierd door de bank maar zowel Green Trust Projects als coöperatie Bommelerwaar moeten dezelfde hoeveelheid eigen vermogen inbrengen. Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om het bedrag van 3,5 miljoen vóór juli 2024 te werven in de omgeving. Coöperatie Bommelerwaar geeft de omgeving de mogelijkheid om financieel te participeren. Zo kunnen wij ons doel waarmaken en zetten we een grote stap naar een duurzame toekomst voor iedereen in de Bommelerwaard.

Waarom jouw bijdrage essentieel is

Ons burgerwindpark is een stap voorwaarts naar een duurzamere toekomst voor de Bommelerwaard. Jouw investering maakt niet alleen dit project, mogelijk, maar zorgt er ook voor dat de opbrengsten terugvloeien naar onze gemeenschap. Investeer je in het burgerwindpark, dan investeer je in de Bommelerwaard, steun je ons om volgende stappen te kunnen zetten, en draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dit is jouw kans om actief bij te dragen aan een groene toekomst.

Wat levert het jou op?

Financieel aantrekkeliijk:
Profiteer van een rente tussen de 4,5 en 7,0% op je inleg.

Zeggenschap:
Jij hebt inspraak in belangrijke beslissingen via de coöperatie.

Lokale impact:
Met jouw obligatie zorgen we voor meer lokale, schone energieprojecten,
die onze leefomgeving verbeteren.

Hoe kun je meedoen?
Meedoen kan vanaf 15 mei. Je kunt je dan inschrijven voor obligaties via Bommelerwaar.nl.
Met een minimale inleg van 250 euro en voorrang voor omwonenden. Via een eenmalige lidmaatschapsbijdrage van 50 euro of een jaarlijkse bijdrage van 10 euro, maak je deel uit van deze geweldige beweging. Als lid van coöperatie Bommelerwaar stap je met ons in een groenere toekomst.

Hoe werkt het? 

Jouw investering, stap voor stap

Investeren in Burgerwindpark Lage Rooijen is eenvoudig en transparant. Vanaf €250 kun je bijdragen en mede-eigenaar worden. Hier is hoe het werkt:

  • Meld je aan via de button bovenaan deze pagina, het investeren is mogelijk van 15 mei t/m 26 juni 2024
  • Kies het bedrag dat je wilt investeren
  • Volg de stappen om je investering te voltooien. Je wordt lid van de coöperatie. Plus, je ontvangt rendement op je investering en deelt in de opbrengsten van het Burgerwindpark
  • Na 26 juni worden de ledenleningen verdeeld. Mensen uit de omgeving krijgen voorrang om te investeren. In de week na 26 juni wordt de voorrangsregeling toegepast
  • Na bevestiging van het toebedelen van leningen ben je officiëel investeerder en lid van de coöperatie
Provincie Gelderland

Provincie Gelderland steunt de rol van Coöperatie Bommelerwaar bij de ontwikkeling van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Dat doet zij door ons deel van de ontwikkelkosten voor te financieren. Het gaat om ons deel van de externe kosten die we nu al maken in verband met het aanvragen van de ruimtelijke voorbereiding van het windpark, de projectleiding en de omgevingscommunicatie. De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een geldlening met een looptijd van maximaal 5 jaar en een rente van 5%.

Dank zij deze steun hopen wij onze ambitie te kunnen realiseren: ervoor zorgen dat tenminste 50% van het burgerwindpark in eigendom van inwoners van de Bommelerwaard blijft. Daarmee houden we kapitaal, opbrengsten én zeggenschap zo veel mogelijk in ons gebied!

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is een initiatief van Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust, die samen met vijf grondeigenaren vergunningen hebben ontvangen om drie windturbines te bouwen op de locatie Lage Rooijen langs de A2.

De locatie
Het Burgerwindpark komt direct ten oosten van de rijksweg A2 te liggen. Hoenzadriel ligt op zo’n 1,6 kilometer ten oosten van het geplande Burgerwindpark en de dorpen Hedel en Velddriel op zo’n 2 kilometer.

Productie
We verwachten dat het windpark ongeveer 40 miljoen kilowattuur (kWh) gaat opleveren. Dit is voldoende om circa 11.500 huishoudens te voorzien van groene stroom.

De eigenaren
Het windpark is ondergebracht in een aparte BV. Deze bv heeft twee aandeelhouders: Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust Projects BV. Beide aandeelhouders hebben 50% vam de aamdelen in de BV. Coöperatie Bommelerwaar is een initiatief van bewoners uit de Bommelerwaard, die samen willen werken aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Dat doen zij onder andere door groene stroom op te wekken in lokale energieprojecten. Iedereen die in de Bommelerwaard woont kan lid worden van Coöperatie Bommelerwaar. De coöperatie is van haar leden, daarmee is 50% van het windpark in eigendom van bewoners uit de Bommelerwaard.
Green Trust is een bureau dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, bouw en beheer van duurzame energieprojecten. Zij hebben veel expertise in huis als het gaat om de ontwikkeling, bouw en beheer van windparken.

De planning
We verwachten na de zomer van 2024 te gaan bouwen. In het najaar van 2025 is het windpark dan operationeel.

Meer weten?
Op de website van het windpark hebben we zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden op de FAQ pagina.
Heb je toch nog een vraag? Stel deze dan gerust via info@windparklagerooijen.nl