Uitbreiding zonnedak De Bogerd voltooid

Het zonnedak op obs De Bogerd in Rossum is onlangs uitgebreid met een tweede fase. Deze uitbreiding bestaat uit twee delen: een coöperatief zonnedak en een zonnedak dat eigendom is […]

Het zonnedak op obs De Bogerd in Rossum is onlangs uitgebreid met een tweede fase. Deze uitbreiding bestaat uit twee delen: een coöperatief zonnedak en een zonnedak dat eigendom is van de school. Coöperatie Bommelerwaar en de school hebben dankzij deze uitbreiding een win-win situatie gecreëerd. In plaats van het betalen van huur voor het gebruik van het schooldak, heeft de coöperatie het mogelijk gemaakt voor de school om voordelig een eigen zonnedak aan te leggen. Hiermee kunnen niet alleen nog eens 25 huishoudens lokale groene stroom opwekken, maar heeft de school ook haar eigen schone en voordelige groene stroomvoorziening.

In totaal zijn er 486 zonnepanelen geïnstalleerd, wat goed is voor een vermogen van circa 99,4 en 99,6 MWh per jaar. Dit draagt bij aan het verduurzamen van de regio en het verminderen van de CO2-uitstoot. Met deze uitbreiding is het zonnedak van obs De Bogerd nu nog duurzamer en efficiënter geworden.

De Coöperatie Bommelerwaar en obs De Bogerd zijn blij met deze succesvolle samenwerking en hopen dat het andere scholen en organisaties in de regio zal inspireren om ook bij te dragen aan een duurzame toekomst.