Kick-Off Zonnedakproject De Bogerd Rossum

Coöperatie Bommelerwaar start groot zonnedakproject op basisschool Rossum

Op donderdag 24 oktober start Coöperatie Bommelerwaar een nieuw zonnedakproject in Rossum. Op het grote dak van basisschool De Bogerd komen zo’n 1200 zonnepanelen te liggen. Met de energieopbrengst kunnen ongeveer 100 huishoudens én de school van stroom worden voorzien. Op je energierekening besparen én lokaal duurzame energie opwekken? Met Bommelerwaar-Stroom wordt het mogelijk! Huishoudens met de volgende postcodes worden van harte uitgenodigd om met dit project mee te doen: 5301, 5302, 5314, 5327, 5328, 5331, 5334, 5335 en 6624.

Omstreeks 14.45 uur zal de Kick-Off van het project op het schoolplein van De Bogerd plaatsvinden met een feestelijk tintje, waarbij ook wethouder Erik van Hoften van gemeente Maasdriel aanwezig zal zijn. Graag nodigen wij belangstellenden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en De Bogerd in het Zonnetje te zetten! Adres: Openbare Basisschool De Bogerd, Kersenbogerd 4 in Rossum.

Samenwerking met gemeente Maasdriel

Ook de gemeente Maasdriel is nauw betrokken bij dit project en ondersteunt het van harte. In het kader van de energietransitie heeft de gemeente Maasdriel een grote opgave om lokaal duurzame energie op te wekken. Met het duurzaamheidsprogramma 2017-2020 heeft de raad aangegeven voorstander te zijn van zonne-energie op (gemeentelijke) gebouwen en van het stimuleren van burgerinitiatieven. De gemeente is eigenaar van het dak van bassischool De Bogerd en stelt dit dak voor een symbolisch bedrag te beschikking aan Coöperatie Bommelerwaar om hier zonnepanelen op te leggen.

Miss Eco Nederland

Het gezicht van de postercampagne is van Maritte van Houten, zij is niet alleen Miss Eco Nederland 2019 is, maar ook oud-leerlinge van De Bogerd. Maritte heeft van haar vierde tot elfde levensjaar zelf op Basisschool De Bogerd gezeten, wat voor haar een extra motivatie is om het zonneproject te ondersteunen: “Ik vind het zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaard een enorm goed initiatief” zegt Maritte enthousiast. “Voor mij persoonlijk is het supertof dat ze dit plan gaan uitvoeren in samenwerking met Basisschool de Bogerd. Hoe mooi is het dat er een duurzaam plan wordt uitgewerkt op mijn eigen basisschool! Ik wil ze dan ook veel succes en plezier wensen met dit mooie project. Ik hoop dat er nog meer duurzame initiatieven zullen volgen in de regio!

Foto: Marc Bolsius