Zonnedakproject De Bogerd gestart

Onder het toeziend oog van ouders en leerlingen van basisschool De Bogerd is de inschrijving voor het nieuwe zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaar gestart. Op het grote dak van basisschool De Bogerd komen zo’n 1200 zonnepanelen te liggen. Met de energieopbrengst kunnen ongeveer 100 huishoudens én de school van stroom worden voorzien.

Bestuurslid Antje van Ginneken tekende namens Coöperatie Bommelerwaar, wethouder Erik van Hoften namens de gemeente Maasdriel en Toon van den Hanenberg in zijn functie als interim-voorzitter van de scholenstichting Stroomm.

Het project ging feestelijk van start waarbij de kinderen symbolisch een zonnepaneel onthulden. Alle leerlingen ontvingen een zakje bloembollen waarmee de kracht van de zonne-energie wordt gesymboliseerd. Sponsor van deze leuke actie is Johan Nendels Tuinen & Boomverzorging. Op de school wordt dit schooljaar ook aandacht besteed aan de energietransitie door middel van een educatief project.

Bommelerwaar-Stroom: iedereen kan mee doen

Dit is het derde zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaar. Bij deze projecten wordt lokaal duurzame energie opgewekt en via de coöperatie profiteren de deelnemers van fiscaal voordeel op hun energierekening. De eerste 20 deelnemers aan dit project krijgen een jaar gratis lidmaatschap van de Coöperatie Bommelerwaar ter waarde van € 20 euro en onder de eerste 50 deelnemers worden vijf duurzame kindercadeautjes verloot. Ook voor het zonnedakproject in Hedel kan nog ingeschreven worden.