Bommelerwaar succesvol ondanks corona

Coöperatie Bommelerwaar heeft in 2020 twee nieuwe zonnedaken gerealiseerd. Daarmee is de teller op drie coöperatieve zonnedaken komen te staan, waarmee zo’n 80 deelnemende inwoners van de Bommelerwaard duurzame, lokaal opgewekte én voordelige Bommelerwaar-Stroom krijgen.

Toenemende belangstelling projecten

Bestuurslid Roeland Reesinck: “Ondanks deze moeilijke tijden bestaat er duidelijk toch veel aandacht voor verduurzaming. De energietransitie gaat gelukkig gewoon door. De belangstelling voor onze projecten neemt ook toe, merken wij als gebiedscoöperatie.

Meedoen is makkelijk en aantrekkelijk. Deelnemers aan onze energieprojecten dragen bij aan de energietransitie zonder dat ze zelf zonnepanelen op het dak van hun woning hoeven te leggen, terwijl ze tegelijkertijd de vruchten plukken van de opgewekte zonne-energie. De coöperatie regelt alle techniek, dus daar heb je als deelnemer geen omkijken naar.”

Nog 4 zonnedakplekken beschikbaar!

Reesinck heeft nog meer goed nieuws te melden: “Door een grotere opbrengst dan verwacht, is er plaats bijgekomen voor ongeveer vier extra deelnemers. Een mooie extra kans dus om nog mee te doen! Aanmelden moet wel voor 1 april a.s. (2021). Wil je nog meedoen, neem contact met ons op om te zien of er nog plaats is!

De feestelijke start van het project op het schoolplein

Feestelijk moment op school uitgesteld

Inmiddels draaien er nu dus drie projecten: in Gameren, in Hedel en in Rossum op het dak van basisschool De Bogerd. Er was een feestelijk openingsmoment voor de leerlingen gepland, maar dit hebben we vanwege de lockdown helaas moeten uitstellen. Wél zijn wij samen met de school bezig om een pakket van leuke en interessante energielessen voor de leerlingen samen te stellen. Want het is nú tijd om de jonge generatie bewust te maken van de mogelijkheden om op een verantwoorde manier met onze planeet om te gaan.

Luchtfoto’s projecten

Vanuit de lucht gezien wordt de forse omvang van het aantal zonnepanelen op De Bogerd en Hedel pas echt duidelijk. ProfiNRG verzorgde de spectaculaire dronefotografie.

Ons collectieve zonnedak in Hedel:

Ons collectieve zonnedak op basisschool De Bogerd in Rossum: