Geslaagd Bommelerwaar Energiefeest 2019

Zonovergoten Energiefeest

Op vrijdag 28 juni vierde Coöperatie Bommelerwaar voor de derde keer haar jaarlijkse Energiefeest. Deze geslaagde bijeenkomst vond plaats op de bedrijfslocatie aan de Sint Annaweg in Hedel, waar het nieuwe energieproject gerealiseerd wordt. Dit energieproject houdt in dat er een tweede zonnedak van ruim 700 zonnepanelen komt op de daken van deze bedrijfslocatie waarmee eigen Bommelerwaar-Stroom wordt opgewekt. Met dit project kunnen ongeveer 50 huishoudens van stroom worden voorzien. Geen gering project dus.

Bestuursleden gezocht

Antje van Ginneken, bestuurslid en initiatiefneemster van Coöperatie Bommelerwaar, hield een bevlogen openingstoespraak. In deze toespraak sprak ze haar dank uit aan alle mensen zich vrijwillig en met veel enthousiasme inzetten voor de coöperatie in de verschillende commissies. Een speciaal woord van dank ging uit naar de familie Van Venrooij voor hun essentiële rol bij het nieuwe project en hun gastvrijheid voor het vieren van het feest op hun erf. Verder meldde Antje van Ginneken dat de coöperatie streeft naar uitbreiding van het bestuur naar zeven leden. Geïnteresseerden (bij voorkeur met bestuurservaring) die affiniteit hebben met de doelstellingen van de coöperatie kunnen contact opnemen.

Energieneutrale Bommelerwaard

De coöperatie is in 2016 opgericht als burgerinitiatief om eigen stroom op te wekken: Bommelerwaar-Stroom. De coöperatie nodigt inwoners en bedrijven uit de Bommelerwaard dan ook van harte uit om lid te worden en te participeren in haar energieprojecten. Dit is dé manier om de Bommelerwaard én duurzamer én autonoom te laten worden in haar energievoorziening. De grote voordelen zijn dat deelnemers zelf geen zonnepanelen hoeven aan te schaffen om toch te kunnen profiteren van de opgewekte energie én dat zij zonder investeringen vooraf wel mede-eigenaar worden van het zonnedak! Hier leest u meer over het nieuwe zonnedakproject.