Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

Energieprojecten

Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om de Bommelerwaard te verduurzamen en ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners kunnen meedoen en voordeel hebben van de opbrengsten. De coöperatie bestaat sinds 2016 en heeft een zonnedak gerealiseerd en diverse zonnedakprojecten in voorbereiding.

We streven ernaar om de Bommelerwaard te voorzien van groene stroom die zoveel mogelijk lokaal wordt opgewekt. Bij het overstappen naar Bommelerwaar-Stroom weet je zeker dat de elektriciteit die jij gebruikt écht groen en duurzaam is opgewekt.

Onze energiebronnen
Hier vind je een overzicht van al onze duurzame energieprojecten. Zo weet je precies waar Bommelerwaar-Stroom vandaan komt.

Basisschool De Bogerd

Op het dak van basisschool De Bogerd in Rossum zullen zo’n 1200 zonnepanelen geïnstalleerd worden. Met dit initiatief zou De Bogerd zomaar eens de school met het grootste zonnedak van Nederland kunnen worden! De opbrengst van deze panelen gaat de school én ongeveer 100 huishoudens in de buurt voorzien van Bommelerwaar-Stroom!

Wil jij meedoen? Schrijf je hier in of kom naar onze infoavond op 22 januari 2020. Die vindt plaats vanaf 20.00 u op OBS De Bogerd, Kersenbogerd 4, Rossum.

Lees hier meer over het zonnedak op De Bogerd in Rossum

Familiebedrijf van Venrooij

Toen familie van Venrooij hoorde van de vraag naar beschikbare daken voor het installeren van zonnepanelen, was het duidelijk dat ze dit goed konden combineren met hun nieuwbouw. Met een gedeelte van het zonnedak op hun nieuwe schuur kunnen ze hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige zonnepanelen, zo’n 700, komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar.

De inschrijvingen op deel te nemen aan dit dak zijn nog open, neem deel en krijg lokaal opgewekte groene stroom!

Wil je meer weten? Kom dan naar onze infoavond over de voordelen van Bommelerwaar-Stroom en hoe je mee kunt doen. Die vindt plaats op 22 januari 2020 vanaf 20.00 u op OBS De Bogerd, Kersenbogerd 4, Rossum.

Lees hier meer over het zonnedak in Hedel.

Gemeentewerf Gameren (VOL)

Ons eerste, collectieve zonnedak is in 2018 gerealiseerd op het dak van de gemeentewerf in Gameren. Wethouder Willem Posthouwer en Bommelerwaar-initiatiefneemster Antje van Ginneken knipten op 27 juni 2018 het lintje door. Het dak telt 375 zonnepanelen en voorziet 25 huishoudens in de buurt al ruim een jaar van groene Bommelerwaar-Stroom!

 

Windparkproject

Samen met projectpartner Green Trust heeft de coöperatie een principeverzoek ingediend voor het realiseren van een windpark in Hoenzadriel in de hoek van de A2 en de Rooijensestraat: Windpark Lage Rooijen. Het plan is om drie windturbines op te stellen met een gezamenlijk vermogen van 15 Megawatt. Hiermee kunnen zo’n 10.000 huishoudens in Maasdriel van duurzame stroom voorzien worden!

De gemeenteraad van Maasdriel heeft op 20 juni j.l. met dit principeverzoek ingestemd. De komende maanden zullen nog verdere onderzoeken plaatsvinden. Samen met gemeente Maasdriel wordt gekeken hoe de plannen het beste in te passen zijn. We streven ernaar om medio volgend jaar een vergunningaanvraag in te dienen. Vanzelfsprekend zal het plan aan alle wettelijke eisen voldoen.

Burgerparticipatie

Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust vinden het belangrijk dat de omgeving meedenkt en dat zoveel mogelijk inwoners van Maasdriel er voordeel van hebben, direct omwonenden voorop. Daarom betrekken wij graag burgers uit de omgeving bij onze plannen. De komende tijd richten we ons op het verder uitwerken van de burgerparticipatie zodat het zoveel mogelijk een lokaal gedragen project wordt. Wij streven ernaar dat het eigenaarschap van de windmolens voor 50% niet alleen in Maasdriel blijft maar ook bij de burgers ligt middels de coöperatie.

Door gebruik te maken van de postcoderoosregeling en ons product Bommelerwaar-Stroom, kunnen  huishoudens en kleinverbruikers binnen het specifieke postcodegebied groene stroom afnemen én financieel voordeel hebben van de teruggave van energiebelasting. Voor deze huishoudens geldt bovendien dat zij niet (of niet meer) hoeven te investeren in individuele maatregelen voor de opwek van duurzame elektrische energie.

Daarnaast bestemmen wij een deel van de winst uit de exploitatie van het windpark voor initiatieven in de gemeenschap: bijvoorbeeld voor het realiseren van zonnepanelen op verenigingsgebouwen, bijdragen aan verduurzamen van woningen of andere maatschappelijke initiatieven.

In oktober vinden er persoonlijk huisbezoeken plaats bij de direct omwonenden, om hen te informeren over de ontwikkelingen en de participatiemogelijkheden te bespreken.

Actuele informatie Windpark

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen? U kunt zich hier vast aanmelden voor de digitale nieuwsbrief! Wilt u meer weten, stuurt u ons dan een email op info@windparklagerooijen.

Binnenkort meer
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbereiding van meerdere, nieuwe energieprojecten in de Bommelerwaard. Heb jij een dak beschikbaar voor zonnepanelen? Of heb je een ander idee voor een nieuw energieproject? Laat het ons weten!

Volg ons op Facebook en LinkedIn en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden

Bommelerwaar