Netwerkbijeenkomst: Samen duurzaam voedsel telen

3e netwerkbijeenkomst:  Samen Duurzaam voedsel telen
Zaterdag 2 juli, 14.00 – 16.00 u
Locatie: De Sterregaard, Middelingenseweg 51, Hedel

Na een bijeenkomst over energie-opslag en één over samen werken aan de energietransitie in de Bommelerwaard, nemen we dit keer een heel ander onderwerp onder de loep op weg naar een duurzame Bommelerwaard, namelijk voedsel.
Voedsel is een van onze eerste levensbehoeften. Maar de manier waarop ons voedsel geproduceerd wordt is op dit moment onderwerp van pittige discussies. Kunnen wij als burgers verschil maken door mede verantwoordelijkheid te nemen voor (het begin van) een duurzamer voedselsysteem? In onze 3e netwerkbijeenkomst verkennen we de mogelijkheden om samen duurzaam voedsel te telen.

De netwerkbijeenkomst vindt voorafgaand aan het feestelijke deel van ons lustrumfeest plaats, van 14.00 – 16.00 u.

Sprekers
Iedereen een eigen voedseltuin en andere manieren van duurzaam voedsel telen, Arjan van Essen
Arjan van Essen is directeur van Yardonline BV, oprichter van Yardonfood en bestuurder van Stichting Groener. Yardonfood streeft ernaar om rond 2035 in elke Nederlandse gemeente een voedselbos te hebben, met daaromheen een ring van voedseltuinen. Lokaal voedsel en vooral dicht bij leren en leven met en in het groen is het doel. Deze middag zal hij met ons delen hoe hij dit aanpakt.

Ontmoetingstuin Ammerzoden, Conny van de Hoek
Conny is landschapsarchitect en werkzaam als programma manager Europees Landbouwbeleid. Daarnaast is zij initiator en voorzitter van de stichting Ontmoetingstuin Ammerzoden waar zij partijen bij elkaar brengt, de financiering regelt en zorgt voor de creatieve invulling van de tuin en de organisatie van aanleg en onderhoud met vrijwilligers en van evenementen. Conny zal vertellen over haar ervaringen met het opzetten van een gemeenschapstuin.

Samen aan de slag
Nog niet genoeg inspiratie? We delen nog meer voorbeelden uit de praktijk zodat we vol met ideeën samen aan de slag kunnen! Wat voor mogelijkheden zien we om zelf duurzaam voedsel te telen in de Bommelerwaard? Wat is daarvoor nodig en kunnen we al wat verbindingen leggen tussen de mensen die vol enthousiasme samen aan de slag willen gaan?

[/et_pb_column]