Netwerkbijeenkomst: Duurzame opslag energie

Nu we met z’n allen steeds meer schone energie gaan opwekken, wordt de opslag van energie steeds onmisbaarder voor een duurzame energievoorziening. Daarom organiseert Coöperatie Bommelerwaar op 20 april aanstaande de eerste netwerkbijeenkomst over duurzame opslag van energie. Tijdens deze bijeenkomst is aandacht voor de verschillende vormen van (collectieve) energie opslag. Vervolgens kijken we vanuit een collectief perspectief naar hoe dit in te passen is in de (bredere) energiemarkt. Bijdragen zijn van Joël Nolten (Project Developer @ Green Giraffe) en René van Vliet (Directeur Econobis en Project Partner Wattflex).

Sprekers
Joël Nolten is expert op gebied van opslag in batterijen. Hij werkt sinds 2015 aan energieopslag en heeft meegewerkt aan het eerste coöperatieve batterijproject van Coöperatie WeertEnergie. Hij zal in vogelvlucht een beeld schetsen van de verschillende opslagtechnieken, zoals opslag in waterstof, zout en zeker ook batterijen. Daarbij zal hij ook aandacht besteden aan de actuele ontwikkelingen in de markt (volatiliteit, beperkingen energienet) waardoor opslag steeds meer gemeengoed gaat worden. Tevens heeft hij suggesties voor individuele oplossingen en rendabele opslagmogelijkheden bij onze collectieve zonnedaken en het beoogde Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.
René van Vliet spreekt over zelflevering als reden om met flex te starten: Ik heb een beetje stroom, een beetje warmte en een beetje koude nodig in mijn eigen huis. Kunnen we dat met elkaar lokaal tegen kostprijs gaan opwekken en gebruiken? Hoe kan je dat doen? Wat is de rol van opslag hierbij? En hoe kunnen we daar in de energiesector mee gaan starten.
Waar en wanneer
De netwerkbijeenkomst vindt plaats op 20 april 2022 van 19.30 tot 22.00 uur in het Groene Huis Zaltbommel. Adres: Hogeweg 11, Zaltbommel

Inschrijven
Schrijf je alvast in via deze link liefst voor 13 april 2022, zodat we wat betreft ruime en catering de goede voorbereidingen, kunnen treffen!

Vragen
Mail naar info@bommelerwaar.nl

Werkgroep Netwerkbijeenkomsten
In 2022 organiseert Coöperatie Bommelerwaar enkele inspirerende netwerkbijeenkomsten over thema’s die onze leden aanspreken. Op deze manier willen we zorgen voor meer inhoudelijke verdieping en verbinding tussen de leden van Bommelerwaar. Ook niet-leden zijn welkom om kennis uit te wisselen en gelijkgestemden te ontmoeten.
De thema’s voor de volgende bijeenkomsten zijn:

mei – Een gezamenlijke visie op duurzame energie
juni – Hoe maken we onze voedsel productie lokaal?
Heb je ideeën voor deze bijeenkomsten of wil je graag een bijdrage leveren? Laat het ons weten!

 

Photo by Israel Palacio on Unsplash

[/et_pb_column]