Bommelerwaar tekent voor HOOM

Vandaag werd de landelijke Coöperatie HOOM opgericht. HOOM werkt wijkgericht aan energiebesparing in bestaande woningen.
Bommelerwaar was er bij en tekende mee. Samen met het Energie Diensten Bedrijf Rivierenland. En een groot aantal andere lokale energiecoöperaties.
Alliander nam vier jaar geleden initiatief tot HOOM.
CEO Peter Molengraaf sprak vandaag een honderdtal aanwezigen toe. “Vertrouwen moet vanuit de keukentafel ontstaan. Daar zit de kracht om energiebesparing aan te pakken.”
Vandaar ook dat HOOM vandaag aan ons als burgers is overgedragen. Met uitvoeringsorganisatie ‘Back-HOOM’ nog even onder Alliander-vleugels. Energie besparen rendeert veel meer dan het opwekken van energie. Maar beide zijn nodig.
In 2035 gaat het laatste Nederlandse huis los van het gasnet. Voor die tijd moet er een reusachtige prestatie worden geleverd. Bommelerwaar maakte er vandaag de eerste afspraken voor met HOOM. Vanaf 2017 gaan we huizen in de Bommelerwaard samen verduurzamen. Ook belangstelling (met je buren)? Neem contact op: info@bommelerwaar.nl

NB: inmiddels (Sep17) is HOOM verzelfstandigd van Alliander.
Het dienstaanbod en de ondersteuning aan de lokale coöperaties is teruggebracht. HOOM is nu vooral nog een kennisplatform.
Zodra we Bommelerwaar-Stroom op de rails hebben, pakken ‘de huizen’ weer op. We moeten dan opnieuw even bezien hoe we dit het beste gaan aanpakken. Heb je ideeën/wensen? Laat het ons weten!