We gaan beginnen!

Het heeft even geduurd, maar we gaan nu écht starten met de uitvoering van de collectieve zonnedaken op de Bedrijfsschuren Sint Annastraat in Hedel en op de Openbare Basisschool De Bogerd in Rossum. De zonnedaken zullen vóór 31 december in bedrijf gesteld worden en dat is goed nieuws, want in 2021 gaat namelijk de huidige postcoderoosregeling veranderen. Er komt een nieuwe regeling voor in de plaats, maar die zal voor toekomstige deelnemers minder financieel voordeel opleveren. Projecten die nog dit kalenderjaar worden gerealiseerd, vallen onder de huidige regeling.

Hoe groot worden de projecten?
We gaan op de bedrijfsschuren in Hedel nu 190 zonnepanelen leggen. Daarmee gaan we Bommelerwaar-Stroom opwekken voor circa 16 huishoudens. Op basisschool De Bogerd in Rossum gaan we 550 panelen leggen – goed voor bijna 50 huishoudens. Dit is de eerste fase die we realiseren in 2020. In een latere, tweede fase, willen we de daken nog uitbreiden met nog eens enkele honderden panelen.

Je kunt nog meedoen!
Bommelerwaar-Stroom is een uniek concept waarbij jouw eigen groene stroom wordt opgewekt via de zonnepanelen op het dak van een ander. Ook nog eens tegen minder kosten.
Jouw stroom zal worden geleverd door het energiebedrijf Greenchoice waar we een gunstig contract mee hebben gesloten. Je ontvangt dus binnenkort je eigen eerlijke stroom, opgewekt bij jou in de buurt. Zo draag jij bij aan een beter milieu. Zonnestroom is in Nederland heel belangrijk omdat we in de zomer veel minder wind hebben dan in de winter: juist in die zomermaanden hebben we dus een grote terugval in de  opwek van groene stroom die kan worden opgevangen door zonnestroom.

Je betaalt de panelen via je (lagere!) energierekening
Omdat je meedoet aan een collectief energieproject krijg je de energiebelasting op je jaarlijkse energierekening terug. Die wordt gebruikt voor het afbetalen van jouw zonnepanelen. Dus het kost je niks meer dan je gewend bent. Geen opslag op je energierekening, geen abonnement, niets.

Voor alle deelnemers geldt dat je als lid van de Coöperatie mee besluit over winstdeling. Want het project heeft natuurlijk een positieve business case. De coöperatie is van, voor en door de leden.

Meer deelnemers welkom, betrek je netwerk
We hebben voor de uitvoering van het project de benodigde financiering bijeen. Maar er is nog plek voor enkele deelnemers. Weet jij mensen in je omgeving die belangstelling hebben? Jij kan helpen om jouw project tot een succes te maken door hen te attenderen op de mogelijkheid om mee te doen. Laat het ons weten, dan nemen we contact op en informeren we hen graag.

Er zijn voldoende particuliere leningen
Totaal 51 particulieren, leden en niet-leden, hebben maar liefst voor 38% van het investeringsbedrag toegezegd een bedrag te willen uitlenen aan het project! Deze leningen vallen onder ons Leden-Leenreglement. Met deze leningen komen we in aanmerking voor een extra provinciale subsidie ter hoogte van 20% van de investeringskosten. Dát scheelt! Als je hebt aangegeven te willen uitlenen nemen wij apart contact met je op. Wil jij ook een groot of klein bedrag voor ons project uitlenen? We bieden een aantrekkelijke rente vanaf een leenbedrag van € 250. Een kort mailtje aan zonnedakhedel@bommelerwaar.nl of zonnedakrossum@bommelerwaar.nl volstaat.