Doe mee aan klimaatgesprekken in jouw buurt

Ben jij bezorgd over klimaatverandering, wil je bijdragen aan de oplossing, maar weet je niet hoe?  Doe dan mee een aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. Tijdens een 6-delige […]
Ben jij bezorgd over klimaatverandering, wil je bijdragen aan de oplossing, maar weet je niet hoe?  Doe dan mee een aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. Tijdens een 6-delige workshopreeks helpen we je ontdekken welke bewuste keuzes bij jou passen én krijg je handvatten om anderen te inspireren!
Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering, maar het is vaak lastig om daadwerkelijk in actie te komen. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om de klimaattransitie te versnellen, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt je daarbij en biedt praktische tips en handvatten. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal. Zo lukt het de meeste deelnemers wél om stappen te zetten en in beweging te blijven!

Geen voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.
“Het voelde fijn om met gelijkgestemden het over mijn (klimaat)dilemma’s te hebben. Tot mijn verbazing konden we ook veel lachen en dat werkte bevrijdend. De gesprekken met de groep hebben me geholpen te kijken waar ik, in mijn leven, een verschil kan maken.”
– Tim, oud-deelnemer KlimaatGesprekken

Speciale aanbieding

De kosten voor deelname bedragen €45. Hiervoor krijg je zes workshops, een lees- en werkboek, en de steun van een groep gelijkgestemden. Dankzij een samenwerking met de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel hebben we speciaal voor onze leden een mooie aanbieding: leden van Bommelerwaar krijgen ná succesvolle afronding hun inschrijfkosten terug.!
Interesse om deel te nemen? Hier vind je meer informatie over de workshops en kun je je aanmelden, vol = vol!

Praktische gegevens

De data voor de reeks van 6 workshops worden binnenkort bekend gemaakt.
Waar? Groene Huis Zaltbommel
Wie zijn de klimaatcoaches? Lotte Huijing en Henny Willems