Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

GROENE STROOM VOOR IEDEREEN

Met Bommelerwaar-Stroom maken we de overstap naar schone energie voor iedereen bereikbaar. We gebruiken namelijk onze energierekeningen voor de besparing en opwek van energie! Alle inwoners van de Bommelerwaard kunnen, zónder investering bovenop de normale stroomprijs, mede-eigenaar worden van onze eigen, lokale energievoorziening: financieel aantrekkelijk, laagdrempelig én goed voor het milieu.

Meedoen? bekijk de mogelijkheden hiernaast

SAMEN GROENE STROOM OPWEKKEN, ZO WERKT HET

Als coöperatie, kunnen we gebruik maken van de postcoderoosregeling. Een regeling die in het leven is geroepen door de overheid om de energietransitie te ondersteunen. Door het tekenen van de Deelnemers-overeenkomst doe je mee en word je mede-eigenaar van een collectief energieproject. Deelnemers aan zo’n energieproject krijgen dus een deel van hun stroomrekening terug van de overheid!

Het gaat om de energiebelasting; 12.65 cent/kWh in 2018 (incl. BTW). Deze regeling geldt voor lokale, duurzame energieprojecten die in collectief eigendom zijn. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak van een school, een boerderij of bedrijfspand – waarvan burgers de stroom afnemen.

Deze postcoderoosregeling is voor minimaal 15 jaar gegarandeerd, een lange periode waarin je belasting terugkrijgt over je stroomrekening. Met deze teruggave wordt voor circa 10 cent/kWh leningen afgelost voor het realiseren van energieprojecten. De overige circa 2,65 cent/kWh komt op jouw eigen ledenkapitaalrekening.

Als de gemaakte investeringen na ongeveer 11,5 jaar zijn afbetaald, krijg je nog 3,5 jaar lang via de coöperatie circa 8 cent/kWh terug. Dat is goed voor jou als lid en voor de energietransitie in de Bommelerwaard.

Projecten

Deelnemen

WIL JIJ OOK LOKALE, GROENE STROOM AFNEMEN?

  1. Teken de deelnemersovereenkomst op onze website en wordt automatisch lid van Coöperatie Bommelerwaar. Voor de energiebelasting-teruggave is lidmaatschap verplicht. Lidmaatschap voor particulieren/huishoudens kost jaarlijks €20; voor ondernemers/organisaties €40,-.**Voor de energiebelasting-teruggave is lidmaatschap verplicht. Lidmaatschap voor particulieren/huishoudens kost jaarlijks €20; voor ondernemers/organisaties €40,-.
  2. Stap over naar Greenchoice. Dit energiebedrijf levert onze stroom tegen een scherp tarief en verzorgt de facturatie.

Deelnemersovereenkomst invullen

Wil jij jouw dak aanbieden?

Om genoeg groene stroom op te wekken voor de gehele Bommelerwaard zijn we hard op zoek naar ‘lege’ daken.
We gaan dan samen kijken of het rendabel is om jouw dak om te toveren tot een ‘zonnedak’. Ben of ken jij iemand met een groot dak dat geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Laat het ons weten!

Meer informatie

Bommelerwaar