Bommelerwaard viert de Landelijke Klimaatweek!

Hij komt er weer aan: de Landelijke Klimaatweek! In de Bommelerwaard bundelen de Natuurwacht, Het Groene Huis, Coöperatie Bommelerwaar, Groen Graag, EnergieVitaal, Energieloket, Gemeente Zaltbommel, Avri Afvalverwerking en het Binnenstadfonds […]

Hij komt er weer aan: de Landelijke Klimaatweek! In de Bommelerwaard bundelen de Natuurwacht, Het Groene Huis, Coöperatie Bommelerwaar, Groen Graag, EnergieVitaal, Energieloket, Gemeente Zaltbommel, Avri Afvalverwerking en het Binnenstadfonds hun krachten voor een gevarieerd programma tijdens de derde editie van de Nationale Klimaatweek.

Dit jaar trappen we af met de Duurzaamheidsmarkt op 28 oktober in Zaltbommel. Hier komen alle duurzame initiatieven uit de gemeente samen. Je krijgt er informatie over het verduurzamen van je huis, vindt milieuvriendelijke producten, maakt kennis met elektrisch rijden, en je kunt er zelfs deelnemen aan leuke afvalspelletjes. De Duurzaamheidsmarkt vindt plaats van 10:00 tot 16:00 uur op de Gamerschestraat, Zaltbommel.

Gedurende de week van 28 oktober tot en met 5 november kun je deelnemen aan allerlei activiteiten op het gebied van duurzaamheid, van workshops tot rondleidingen en een gezellige borrel. Zo krijg je volop inspiratie voor een duurzamer leven. Doe jij ook mee? Je vind het programma hier.

???? Over de Nationale Klimaatweek ????

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. We moeten nú in actie komen en stappen zetten naar duurzamer leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek. Kijk voor meer informatie over deze campagne op www.nkw2023.nl.