We vieren onze achtste verjaardag!

Deze maand vieren we een bijzondere mijlpaal: onze achtste verjaardag! We nodigen je van harte uit om dit met ons te vieren tijdens de Groene Bubbel(s) Borrel op 20 juni. […]

Deze maand vieren we een bijzondere mijlpaal: onze achtste verjaardag! We nodigen je van harte uit om dit met ons te vieren tijdens de Groene Bubbel(s) Borrel op 20 juni.

Acht jaar geleden namen twee bewoners van de Bommelerwaard het initiatief om een gebiedscoöperatie te starten. Dit avontuur kende veel uitdagingen, maar ook vele successen. Ons allereerste project begon toen Wouter, eigenaar van een zelfplukboomgaard, ons in het najaar van 2016 benaderde om de appels te plukken die aan het einde van het seizoen nog aan de bomen hingen. Met vereende krachten zorgden we ervoor dat binnen de kortste keren ook deze laatste appels geplukt waren.

De hele gemeenschap droeg bij: de mobiele perser stelde zijn einde-seizoenschoonmaak uit, flyers werden gemaakt, en een website en Facebookpagina gingen live. De krant werd geïnformeerd, en alle benodigde faciliteiten zoals een parkeerplaats met stroom en water, tuinslangen, een vrachtwagen, een heftruck, en een opslagplaats werden beschikbaar gesteld. Een week later hadden we 1000 liter heerlijk appelsap, verpakt in dozen met prachtige coöperatiestickers. Dit sap was geplukt, opgeslagen, en verkocht door onze leden.

Sindsdien hebben we veel bereikt. We hebben vijf coöperatieve zonnedaken in bedrijf, begeleidden de Energiekring Warmte in Zaltbommel, stelden met bewoners een gebiedsvisie voor Oensel op, en zijn momenteel bezig met het uitgeven van obligaties om ons eigen Burgerwindpark te realiseren.

Kom samen met ons proosten op deze mooie reis en de vele successen die we samen hebben behaald.
We zien je graag op 20 juni, van 20 – 22 uur bij In Petto, Waaldijk 1 in Rossum