Vacature secretaris m/v

Coöperatie Bommelerwaar is op zoek naar een betrokken secretaris die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en actieve leden, verder vorm wilt geven aan de ambities en de toekomst van onze coöperatie.

Wat en hoe
Het bestuur van Coöperatie Bommelerwaar zoekt per direct een nieuwe secretaris. De secretaris maakt deel uit van het bestuur met als specifieke taken en verantwoordelijkheden:

 • voorbereiding en verslaglegging van bestuursvergaderingen, algemene ledenvergaderingen en de besluitvormingsprocessen van deze organen.
 • monitoren en afstemmen van het beheer van Econobis, correspondentie, mailings en het archief van de coöperatie.
 • toezien op de naleving van de reglementen

Als secretaris werk je nauw samen met de overige bestuursleden, ondersteuners op het gebied van communicatie en administratie en de beheerders van onze digitale systemen.
Naast de specifieke secretariële taken kan de secretaris ook algemene bestuurstaken oppakken.
De bestuursfuncties van Coöperatie Bommelerwaar zijn onbezoldigd. Het is niet noodzakelijk dat je al lid bent van de coöperatie.

Wij vragen

 • Je hebt affiniteit met duurzame energie, coöperaties / coöperatieve modellen en organisaties (kennis is niet vereist);
 • Je onderschrijft de visie, missie en kernwaarden van de coöperatie, prioriteert en handelt op basis van deze
 • Je hebt een enthousiaste en open houding;
 • Je beschikt over inlevingsvermogen, kunt goed samenwerken, maar bent ook besluitvaardig. Je hebt zin om met de andere bestuursleden de coöperatie en haar leden te faciliteren in de verdere ontwikkeling
 •  Je bent beschikbaar voor minimaal 1 jaar voor circa 2 dagdelen / gemiddeld 6 uur per week, flexibel in te delen;
 • Je woont in de Bommelerwaard (i.v.m. vergaderingen en bijeenkomsten);
 • Je hebt ervaring met het maken van verslagen (in ieder geval de systemen Word en Excel), bijhouden van een archief en werken met databases / CRM systemen;

Wij bieden

 • een vrijwilligersfunctie bij een organisatie die zich inzet voor duurzame initiatieven en écht groene energie;
 • een mooie rol in een groeiende coöperatie die een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van onze eigen omgeving en de energietransitie op lokaal niveau;
 • een goede overdracht van het werk van de huidige secretaris;
 • een leuke bestuursclub (vergaderen moet ook gezellig zijn!) bij een coöperatie met veel enthousiaste en betrokken leden uit de Bommelerwaard.

Interesse en contact
Wil jij ons bestuur versterken? Je bent van harte uitgenodigd om op onze vacature te reageren!
Neem hiervoor contact op met onze voorzitter Remco Reijke (telefoon 06 18816908 of email bestuur@bommelerwaar.nl) Meer info vind je op deze website. Je reactie wordt gewaardeerd en zal vanzelfsprekend vertrouwelijk worden behandeld.

Over Coöperatie Bommelerwaar
Coöperatie Bommelerwaar is een initiatief van burgers die samen willen leven en werken in een duurzame en gezonde omgeving. We steken daarvoor zélf de handen uit de mouwen. We doen dat bijvoorbeeld door groene stroom op te wekken in lokale energieprojecten. Daardoor gaat een belangrijk deel van de opbrengst naar de coöperatie en we bepalen zelf wat we daarmee doen. Want wij, de leden, zijn eigenaar van de coöperatie en de projecten. En ons uitgangspunt is dat de resultaten van onze projecten ten goede komen aan het gebied en haar inwoners.

Visie Coöperatie Bommelerwaar: Samen leven en werken in een duurzame en gezonde omgeving

Missie Coöperatie Bommelerwaar: Wij versnellen de energietransitie in de Bommelerwaard en zorgen dat het resultaat ten goede komt aan haar inwoners en het gebied