Zonnedak Gemeentewerf, Gameren

Ons eerste, collectieve zonnedak is in 2018 gerealiseerd op het dak van de gemeentewerf in Gameren. Direct na de oprichting van de coöperatie in juni 2016 stelde gemeente Zaltbommel voor het dak van de gemeentewerf te gebruiken voor een collectief zonnedak.

“Ik maak een hele diepe buiging voor wat jullie hier hebben ontwikkeld. Overal waar ik kom, is iedereen op zoek naar de manier om de energietransitie op gang te krijgen. En jullie doen het gewoon!”
Ruud Koornstra, nationaal energiecommissaris

Project

Gemeentewerf Gameren

Categorie

Jaar

2018

Locatie

Gameren

Partners

Gemeente Zaltbommel
Greenchoice
Provincie Gelderland
Green Giraffe

 

Pionieren

Ons eerste zonnedak was echt pionieren; we hebben bij dit project nog alles moeten ontdekken op het gebied van regelgeving en financiering, maar ook alle praktische, (bouw)technische zaken. Maar het resultaat mag er zijn: het zonnedak met 375 zonnepanelen voorziet sindsdien 25 huishoudens in de buurt van écht groene Bommelerwaar-Stroom! En alle opgedane kennis konden we goed gebruiken voor onze volgende projecten.
Op 27 juni 2018, de 2e verjaardag van de coöperatie, is het dak geopend door wethouder duurzaamheid Willem Posthouwer. In de avond vierden we onze verjaardag en het eerste zonnedak met een publieksevenement waarbij we nationaal energiecommissaris, Ruud Koornstra, ontvingen als speciale gast.

Samenwerking met gemeente Zaltbommel

Ook de gemeente Zaltbommel was nauw betrokken bij dit project. Om de energietransitie én onze jonge coöperatie te steunen stelde de gemeente dit dak voor een symbolisch bedrag ter beschikking aan Coöperatie Bommelerwaar om hier zonnepanelen op te leggen.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Provincie Gelderland
0

Aantal zonnepanelen

0

Deelnemende huishoudens

0

Besparing CO2 kg/jaar