Zonnedak De Mispelhal, Zaltbommel

Nadat in 2019 de bouwhal van carnavalsvereniging De Wallepikkers uit Zaltbommel in vlammen opging, was het tijd voor een nieuw onderkomen. Maar nu wél in twee volledig duurzame hallen, vond de stichting die voor de hallen verantwoordelijk is. Een zonnedak op de hallen levert daarin een belangrijke bijdrage!

Een iets duurzamer carnaval? Dat kan voortaan met de lokale, écht groene stroom die op het dak van het clubhuis van de Wallepikkers voortaan wordt opgewekt!

Project

Mispelhal, Zaltbommel

Categorie

Jaar

2022

Locatie

Zaltbommel

Partners

Stichting De Mispelhal
Gemeente Zaltbommel
Carnavalsvereniging De Wallepikkers
Greenchoice
Provincie Gelderland

Kêi goed neis veur d’n Wallepikkers

Coöperatie Bommelerwaar gaat een zonnedak op de nieuwe Mispelhal van carnavalsvereniging de Wallepikkers in Zaltbommel aanleggen! Hiermee kunnen zo’n 23 huishoudens én de Mispelhal van groene, lokaal opgewekte Bommelerwaarstroom worden voorzien. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar gaat de Wallenpikkers ook een leuk financieel voordeel opleveren!

Coöperatieve zonnedaken
Coöperatie Bommelerwaar realiseert lokale, groene projecten van, voor en door de Bommelerwaard. Met enthousiaste vrijwilligers zet de coöperatie zich in om de Bommelerwaard te verduurzamen. Dat doen zij onder andere door lokale energieprojecten te realiseren, zoals op het dak van de Mispelhal. Er zijn inmiddels al coöperatieve zonnedaken in bedrijf in Gameren, Hedel en op basisschool De Bogerd in Rossum, die stroom leveren aan zo’n 80 huishoudens in de buurt.

Inwoners van de Bommelerwaard kunnen nieuwe projecten heel simpel steunen: door lid te worden van Coöperatie Bommelerwaar. Voor de aanleg van het zonnedak op de Mispelhal wordt namelijk een stimuleringsregeling voor coöperatieve energieopwekking (SCE) gebruikt. Er moeten dan wel genoeg mensen uit de buurt van het project coöperatie-lid worden.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Provincie Gelderland