Zonnedak Bedrijfsschuren, Hedel

Op de bedrijfsgebouwen van de boerderij van familie Van Venrooij in Hedel, is eind 2020 een groot zonnedak gerealiseerd.
Hun plannen voor het uitbreiden en verbouwen van de stallen konden goed gecombineerd worden met de aanleg van een zonnedak. De Bommelerwaar-Stroom van dit zonnedak wordt gebruikt door het boerenbedrijf én door 25 huishoudens in de buurt.

“Duurzaamheid betekent voor ons dat we er naar streven om onze leefomgeving beter achter te laten voor toekomstige generaties. En dat we uitdagingen niet voor ons uit moeten schuiven, maar aanpakken en denken in oplossingen.”
Anthony van Venrooij, zoon van de eigenaren van het boerenbedrijf.

Project

Bedrijfsschuren Hedel

Categorie

Jaar

2020

Locatie

Hedel

Partners

Gemeente Maasdriel
Greenchoice
Provincie

Zorg voor toekomstige generaties

Anthony van Venrooij, zoon van de eigenaren van het boerenbedrijf: “Duurzaamheid betekent voor ons dat we er naar streven om onze leefomgeving beter achter te laten voor toekomstige generaties. En dat we uitdagingen niet voor ons uit moeten schuiven, maar aanpakken en denken in oplossingen.” Als ondernemer en inwoner van de Bommelerwaard wil Anthony hier zelf graag ook aan bijdragen. “Ik ben lid van Coöperatie Bommelerwaar en neem groene stroom af van het zonnedak in Gameren.”

Zelfvoorzienend

Namens de familie wil Anthony de bewoners en ondernemers in de Bommelerwaard oproepen om het idee van een zelfvoorzienende Bommelerwaard te omarmen. “De energietransitie biedt kansen en door mee te doen, delen we niet alleen gezamenlijk de lasten, maar kan iedereen juist ook profiteren van de lusten van bijvoorbeeld collectieve zonnedaken en/of windmolens. Het zou mooi zijn als wij door het beschikbaar stellen van de daken er mede voor kunnen zorgen dat zo’n groot mogelijke groep ‘Bommelerwaarders’ aan de energietransitie kan meedoen. Bovendien vinden wij dat vóór er gedacht wordt aan het ontwikkelen van zonneweides, éérst de daken van kantoren en bedrijfsgebouwen in de Bommelerwaard ingezet moeten worden voor het opwekken van duurzame energie. Hiermee houden we zoveel mogelijk de natuur intact. Ook hopen wij door de inzet van de daken bij te kunnen dragen aan een meer zelfvoorzienende Bommelerwaard.”

 

Lees hier meer over dit project.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Provincie Gelderland
0

Aantal zonnepanelen

120

Stroom voor aantal huishoudens

0

Besparing CO2 kg/jaar