Fase 2 Zonnedak De Bogerd, Rossum

Het zonnedak op basisschool De Bogerd in Rossum wordt dit jaar uitgebreid met maar liefst 244 coöperatieve zonnepanelen. Daarnaast gaat de school zelf ook 85 eigen zonnepanelen installeren. Het wordt daarmee het grootste zonnedak op een basisschool in Nederland!

Met in totaal 680 zonnepanelen is De Bogerd straks de basisschool met het grootste zonnedak in Nederland!

Project

Fase 2 zonnedak De Bogerd, Rossum

Categorie

Jaar

2022

Locatie

Rossum

Partners

Stichting Stroomm
Gemeente Maasdriel
Greenchoice
Provincie Gelderland

We gaan door met de tweede fase
Op het dak van basisschool De Bogerd in Rossum is eind 2020 de eerste fase van een collectief zonnedak gerealiseerd. Dit is een installatie van 331 zonnepanelen met een totaal vermogen van 112,5 kWp. Dit zonnedak levert Bommelerwaar-Stroom aan ca 30 huishoudens. Dit dak wordt in de tweede fase in 2022 uitgebreid met 244 panelen.

Coöperatieve zonnedaken
Coöperatie Bommelerwaar realiseert lokale, groene projecten van, voor en door de Bommelerwaard. Met enthousiaste vrijwilligers zet de coöperatie zich in om de Bommelerwaard te verduurzamen. Dat doen zij onder andere door lokale energieprojecten te realiseren, zoals op het dak van de Mispelhal. Er zijn inmiddels al coöperatieve zonnedaken in bedrijf in Gameren, Hedel en op basisschool De Bogerd in Rossum, die stroom leveren aan zo’n 80 huishoudens in de buurt.

Inwoners van de Bommelerwaard kunnen nieuwe projecten heel simpel steunen: door lid te worden van Coöperatie Bommelerwaar. Voor de aanleg van het zonnedak op de Mispelhal wordt namelijk een stimuleringsregeling voor coöperatieve energieopwekking (SCE) gebruikt. Er moeten dan wel genoeg mensen uit de buurt van het project coöperatie-lid worden.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Provincie Gelderland