Coöperatief appelsap

Wouter, coöperatielid en eigenaar van een zelfplukboomgaard, schakelde najaar 2016 de piepjonge coöperatie in om de appels die einde seizoen aan de bomen waren blijven hangen. De coöperatie regelde de hulptroepen en binnen de kortste keren waren ook die laatste appels geplukt.

“Als we weer leren samenwerken en het plezier daarvan ervaren, dan helpen we de wereld door haar huidige transitie heen. Naar een toekomst waar in overheid, bedrijfsleven en burgers samen werken aan een coöperatieve samenleving. En waar de waarde van de mens en het gebied voorop mag staan.”
Onno van Bekkum, mede-oprichter Coöperatie Bommelerwaar

Project

Coöperatief appelsap

Categorie

Jaar

2016-2017

Locatie

Zaltbommel

Partners

Zelfplukboomgaard 

Samen de schouders eronder

Iedereen hielp een beetje mee: de mobiele perser stelde zijn einde-seizoenschoonmaak een paar dagen uit, er werden flyers, een website en facebookpagina gemaakt. De krant werd geïnformeerd, een parkeerplaats met stroom en water werd beschikbaar gesteld evenals tuinslangen, een vrachtwagen, een heftruck én een opslagplaats. Uiteindelijk zat er een week later 1000 liter heerlijk appelsap in dozen met mooie coöperatie stickers erop. Geplukt door leden, opgeslagen bij leden en verkocht door leden.

Dankzij een grote groep vrijwilligers en leden van de coöperatie die met enorm enthousiasme en plezier hebben samengewerkt, is dit project mogelijk gemaakt