Campagne succesvol afgesloten

Coöperatie Bommelerwaar heeft met trots de succesvolle afronding van de campagne ‘Samen gaan we voor de wind’ aangekondigd. Dankzij de enthousiaste deelname van meer dan 200 inwoners en ondernemers uit […]

Coöperatie Bommelerwaar heeft met trots de succesvolle afronding van de campagne ‘Samen gaan we voor de wind’ aangekondigd. Dankzij de enthousiaste deelname van meer dan 200 inwoners en ondernemers uit de regio is een indrukwekkend bedrag van ruim 1,1 miljoen euro opgehaald voor de bouw van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.

Grote betrokkenheid uit de omgeving

Van 15 mei tot en met 26 juni kregen mensen de kans om via obligaties te investeren in het Burgerwindpark. Deze mogelijkheid werd met open armen ontvangen, resulterend in de deelname van meer dan 200 mensen. “Het waren zes mooie weken waarin we veel mensen in de Bommelerwaard hebben bereikt en gesproken. We zijn erg blij met alle investeerders, voor een deel nieuwe leden, en zijn trots op het groene hart van de Bommelerwaarders,” aldus voorzitter Remco Reijke.

Investeringen die lonen

Met hun bijdrage profiteren investeerders niet alleen financieel – ze ontvangen een rente tussen de 4,5 en 7 procent – maar dragen ze ook bij aan een duurzame toekomst en een spaarpotje voor hun (klein)kinderen. Verder gaat van elke opgewekte megawattuur (MWh) € 0,75 naar het Omgevingsfonds Maasdriel, dat lokale projecten ondersteunt.

Om de bouw van het Burgerwindpark te financieren, heeft Coöperatie Bommelerwaar in totaal 3,5 miljoen euro nodig. Het resterende bedrag wordt aangevuld door Deltawind, een andere Nederlandse energiecoöperatie gevestigd op Goeree-Overflakkee. Dit stelt Coöperatie Bommelerwaar in staat om voldoende extra vermogen te verwerven en Deltawind op een later moment terug te betalen. De rente en investeringsvoorwaarden voor de huidige obligatiehouders blijven hierbij gelijk.

Groene energie voor 10.000 huishoudens

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen, in samenwerking met Green Trust Projects uit Oosterbeek, zal voorzien in de energiebehoefte van meer dan 10.000 huishoudens. De bouwvoorbereidingen starten half augustus, met de verwachting dat het windpark eind 2025 operationeel zal zijn. Direct omwonenden worden via de klankbordgroep en huis-aan-huis brieven op de hoogte gehouden.