Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

Zonne-energie projecten

Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om de Bommelerwaard te verduurzamen en ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners kunnen meedoen en voordeel hebben van de opbrengsten. De coöperatie bestaat sinds 2016 en heeft 3 collectieve zonnedaken gerealiseerd en diverse nieuwe zonnedakprojecten in voorbereiding.

We streven ernaar om heel de Bommelerwaard te voorzien van groene stroom. Bij het overstappen naar Bommelerwaar-Stroom weet je zeker dat de elektriciteit die jij gebruikt écht groen en duurzaam is opgewekt.

Onze energiebronnen
Hier vind je een overzicht van al onze duurzame energieprojecten. Zo weet je precies waar onze Bommelerwaar-Stroom vandaan komt. Onze huidige 3 zonnedaken zijn gerealiseerd onder de zogenaamde postcoderoosregeling. Vanaf 1 april 2021 wordt deze landelijke regeling vervangen door een vernieuwde regeling. Voor de zonnedaken die we al gerealiseerd hebben blijft de oude regeling gelden. Onze toekomstige, nieuwe zonnedak projecten zullen onder de vernieuwde postcoderoosregeling vallen. Zodra bekend is waar een nieuw project wordt gerealiseerd, kun je dat hier lezen.

Inschrijven als deelnemer aan de al gerealiseerde zonnedaken is niet meer mogelijk. Je kunt natuurlijk wel lid worden en zo een van onze toekomstige projecten steunen! Met jouw lidmaatschap draag je bij aan verdere verduurzaming van de Bommelerwaard!

Bommelerwaar-Stroom: “van hier, voor ons allemaal!”

 

Basisschool De Bogerd

Op het dak van basisschool De Bogerd in Rossum is eind 2020 de eerste fase van een collectief zonnedak gerealiseerd. Het gaat om een installatie van 331 zonnepanelen met een totaal vermogen van 112,5 kWp. Dit zonnedak levert Bommelerwaar-Stroom aan ca 30 huishoudens. In een latere, tweede fase, willen we dit dak nog verder uitbreiden.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Bedrijfsschuren Sint Annaweg, Hedel

Toen familie van Venrooij hoorde van de vraag naar geschikte daken voor het installeren van een collectief zonnedak, waren zij meteen enthousiast. Je leest hier wat hen bewoog om hun dak aan te bieden voor dit zonnestroom-project. Met een gedeelte van het zonnedak kunnen ze hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige 262 zonnepanelen komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar. Het dak is eind 2020 aangelegd en levert sinds januari 2021 Bommelerwaar-Stroom aan ongeveer 25 huishoudens in de omgeving.

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Gemeentewerf Gameren

Ons eerste, collectieve zonnedak is in 2018 gerealiseerd op het dak van de gemeentewerf in Gameren. Wethouder Willem Posthouwer en Bommelerwaar-initiatiefneemster Antje van Ginneken knipten op 27 juni 2018 het lintje door. Het dak telt 375 zonnepanelen en voorziet sindsdien 25 huishoudens in de buurt van écht groene Bommelerwaar-Stroom!

Dit zonnedakproject is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Bommelerwaar