Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS AAN DE OUDE POSTCODEREGELING (PCR)

De volgende lopende projecten vallen onder de oude postcoderoosregeling:

  • Schooldak de Bogerd fase I Rossum
  • Bedrijfsdaken Sint Annaweg Hedel
  • Dak gemeentewerf Gameren

Bekijk hieronder de video met dronebeelden van deze projecten!

 

Een verdere projectbeschrijving vind je op de projectenpagina!

In 2020 hebben wij een online promotiecampagne gevoerd met informatieve minivlogs. Op ons youtubekanaal kun je deze minivlogs terugzien. Bekijk bijvoorbeeld deze vlog voor een compacte uitleg over de regeling.

 

Voor de deelnemers aan deze projecten geldt de volgende toelichting:

SAMEN GROENE STROOM OPWEKKEN, ZO WERKT HET

Als coöperatie, kunnen we gebruik maken van de postcoderoosregeling. Een regeling die in het leven is geroepen door de overheid om de energietransitie te ondersteunen. Door het tekenen van de Deelnemers-overeenkomst doe je mee en word je mede-eigenaar van een collectief energieproject. Deelnemers aan zo’n energieproject krijgen dus een deel van hun stroomrekening terug van de overheid!

Het gaat om de energiebelasting; 12.65 cent/kWh in 2018 (incl. BTW). Deze regeling geldt voor lokale, duurzame energieprojecten die in collectief eigendom zijn. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak van een school, een boerderij of bedrijfspand – waarvan burgers de stroom afnemen.

Deze postcoderoosregeling is voor minimaal 15 jaar gegarandeerd, een lange periode waarin je belasting terugkrijgt over je stroomrekening. Met deze teruggave wordt voor circa 10 cent/kWh leningen afgelost voor het realiseren van energieprojecten. De overige circa 2,65 cent/kWh komt op jouw eigen ledenkapitaalrekening.

Als de gemaakte investeringen na ongeveer 11,5 jaar zijn afbetaald, krijg je nog 3,5 jaar lang via de coöperatie circa 8 cent/kWh terug. Dat is goed voor jou als lid en voor de energietransitie in de Bommelerwaard.

We werken samen met energiebedrijf Greenchoice. Je krijgt je groene Bommelerwaar-Stroom dus geleverd door Greenchoice.

 

Bekijk onze veel gestelde vragen.

Tot slot kun je hier de deelnemersovereenkomst nog eens nalezen.

 

Projectdeelnemer Dick Eerland

“Bewoners van woningen met een ongeschikt dak en/of met onvoldoende mogelijkheden om te investeren in warmtepomp en zonnepanelen, kunnen via Bommelerwaard toch meedoen. We hopen een voorbeeld te zijn voor diegenen, die nog aan de zijlijn staan. Het kan gewoon voor iedereen en het kost niets meer!”

Projectdeelnemer Peter van Loon

“Wij leven al jaren zo milieubewust en duurzaam mogelijk. Weloverwogen keuzes maken is daarbij belangrijk. Wij hebben voor Bommelerwaar gekozen omdat het aansluit bij onze visie en het een simpele manier is om zonder grote investering bij te dragen aan een beter milieu.”

Bommelerwaar