Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

Zon energieprojecten

Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om de Bommelerwaard te verduurzamen en ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners kunnen meedoen en voordeel hebben van de opbrengsten. De coöperatie bestaat inmiddels drie jaar en heeft een zonnedak gerealiseerd en diverse zonnedakprojecten in voorbereiding.

We streven ernaar om heel de Bommelerwaard te voorzien van groene stroom. Bij het overstappen naar Bommelerwaar-Stroom weet je zeker dat de elektriciteit die jij gebruikt écht groen en duurzaam is opgewekt.

Onze energiebronnen
Hier vind je een overzicht van al onze duurzame energieprojecten. Zo weet je precies waar Bommelerwaar-Stroom vandaan komt.

Basisschool De Bogerd

Op het dak van basisschool De Bogerd in Rossum zullen zo’n 1200 zonnepanelen geïnstalleerd worden. Met dit initiatief zou De Bogerd zomaar eens de school met het grootste zonnedak van Nederland kunnen worden! De opbrengst van deze panelen gaat de school én ongeveer 100 huishoudens in de buurt voorzien van Bommelerwaar-Stroom!

Op 24 oktober a.s. om ca 14.45 u tekenen De Bogerd, gemeente Maasdriel en Coöperatie Bommelerwaar de intentieovereenkomst voor de realisatie van dit zonnedak. Wil jij meedoen? Kom de 24ste naar De Bogerd, voor de feestelijke aftrap van de inschrijving voor dit zonnedak! Of schrijf je hier alvast in.

Familiebedrijf van Venrooij

Toen familie van Venrooij hoorde van de vraag naar beschikbare daken voor het installeren van zonnepanelen, was het duidelijk dat ze dit goed konden combineren met hun nieuwbouw. Met een gedeelte van het zonnedak op hun nieuwe schuur kunnen ze hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige zonnepanelen, zo’n 700, komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar.

De inschrijvingen op deel te nemen aan dit dak zijn nog open, neem deel en krijg lokaal opgewekte groene stroom!

Gemeentewerf Gameren (VOL)

Ons eerste, collectieve zonnedak is in 2018 gerealiseerd op het dak van de gemeentewerf in Gameren. Wethouder Willem Posthouwer en Bommelerwaar-initiatiefneemster Antje van Ginneken knipten op 27 juni 2018 het lintje door. Het dak telt 375 zonnepanelen en voorziet 25 huishoudens in de buurt al ruim een jaar van groene Bommelerwaar-Stroom!

Bommelerwaar