Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

Update: onze projecten in Hedel en Rossum zijn gestart! Inschrijving is niet meer mogelijk.

Vanaf 1 april 2021 is de huidige subsidieregeling (postcoderoosregeling) vervangen door een vernieuwde regeling: de Subsidieregeling Cooperatieve Energieopwekking (SCE).

Voor de zonnedaken die we al gerealiseerd hebben, blijft de oude regeling gelden. Onze toekomstige zonnedakprojecten zullen echter onder de nieuwe postcoderoosregeling vallen. Momenteel ontwikkelen we daarvoor een nieuwe versie van ons product Bommelerwaar-Stroom. Zodra bekend is waar een nieuw project wordt gerealiseerd, kun je dat hier lezen.

Coöperatielid worden kan ook!

Wil of kun je niet deelnemen aan onze collectieve zonnedaken? Dan kun je wél gewoon lid worden van Coöperatie Bommelerwaar en daarmee een van onze toekomstige projecten steunen en meebeslissen in de Algemene ledenvergadering. Voor particulieren bedraagt het lidmaatschap slechts € 20 per jaar. Een zakelijk lidmaatschap kost € 40 per jaar.  Meld je aan en doe met ons mee!

 

 

WAT IS BOMMELERWAAR-STROOM?

De naam zegt het al: Bommelerwaar-Stroom wordt opgewekt door hernieuwbare energiebronnen in de Bommelerwaard. Eén van deze energiebronnen is bijvoorbeeld het zonnedak op de Gemeentewerf in Gameren, maar binnenkort volgen er hopelijk meer. De zonne-energie die op dit dak opgewekt wordt kan door jou gebruikt worden. Dan weet je dus precies waar jouw stroom vandaan komt, dat het schoon is én 100% groen!

HOE WERKT DE POSTCODEROOSREGELING? (van toepassing voor de projecten Hedel, Gameren en Rossum)

Met deze landelijke regeling krijg je als afnemer van Bommelerwaar-Stroom korting op de energiebelasting voor lokaal en duurzaam opgewekte stroom. Door deze regeling van de overheid kunnen wij dus met elkaar op een financieel aantrekkelijke manier energieprojecten ontwikkelen in de Bommelerwaard. Dit is de postcoderoosregeling in een notendop, de uitgebreide versie lees je hier.

WAAROM OVERSTAPPEN NAAR BOMMELERWAAR-STROOM?

Door over te stappen naar Bommelerwaar-Stroom krijg je groene stroom zonder investering vooraf! De stroom wordt lokaal en op een schone manier opgewekt en dit wordt beloond met de postcoderoosregeling. De korting op de energiebelasting wordt door de coöperatie gebruikt om de lening voor het aankopen en installeren van de zonnepanelen af te lossen. Het geld wat daarna overblijft verdwijnt niet in de diepe zakken van bestuurders of directieleden, maar wordt voor een deel gebruikt om jouw energierekening te verlagen. Het andere deel kan weer geïnvesteerd worden in de Bommelerwaard. Samen met de andere leden beslis jij daarover mee.

VOORDELEN VAN BOMMELERWAAR-STROOM:

  • Groene stroom zonder investering vooraf 
  • Gemiddeld een lagere stroomrekening 
  • Schone en lokaal opgewekte energie 
  • De winst wordt weer geïnvesteerd in de Bommelerwaard
Bommelerwaar