Coöperatie Bommelerwaar: samen voor een duurzame Bommelerwaard!

Ben jij trotse bewoner van de Bommelerwaard? Bouw dan mee met ons aan een duurzame en nog mooiere regio. Kijk snel naar de mogelijkheden om mee te doen.

Meedoen?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Samen maken we écht groene Bommelerwaar-Stroom

Met jouw lidmaatschap:

  • steun je groene energieprojecten in je buurt
  • draag je bij aan de energietransitie
  • beslis je mee over onze projecten
  • kun je voordelig groene stroom afnemen via
    Greenchoice

STEUN DE PRODUCTIE VAN ECHT GROENE BOMMELERWAAR STROOM!

Ben jij trotse bewoner van de Bommelerwaard? Bouw dan mee aan een duurzame en nog mooiere regio en steun projecten voor de opwek van écht groene Bommelerwaar-Stroom.
Van hier, voor ons allemaal!

Ja, ik word lid!

Onze eigen duurzame stroom uit de Bommelerwaard

Wij willen samen leven en werken in een duurzame en gezonde leefomgeving.  Daarom zetten wij ons als bewoners in om om lokaal duurzame energie op te wekken en zo de energietransitie in de Bommelerwaard te versnellen.

Samen maken we onze eigen, groene stroom: Bommelerwaar-Stroom!

PCR

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en dat de opbrengsten van onze projecten weer gebruikt worden om onze leefomgeving duurzamer te maken.
In 2016 zijn we daarom begonnen met het ontwikkelen van Bommelerwaar-Stroom voor onze zonnedakprojecten. Leden rondom het postcoderoosgebied van een zonnedak konden stroomafnemer oftewel deelnemer worden. Bij deze zogeheten postcoderoosregeling krijgt de coöperatie de energiebelasting terug van de overheid en krijgen de deelnemers voordelige duurzaam opgewekte Bommelerwaar-Stroom.

SCE

Vanaf april 2021 is de ‘oude’ postcoderoosregeling vervallen. Daarvoor in de plaats is de Subsidieregeling Cooperatieve Energieopwekking, de SCE, gekomen.

In deze nieuwe regeling gaat het erom dat coöperatieleden samen investeren in een stroominstallatie die groene stroom produceert. En daardoor levert de coöperatie vanuit ons leefgebied een bijdrage aan de energietransitie. En als de installatie bijvoorbeeld op het dak van een school staat kan de school daarvan ook voordelige, groene stroom afnemen. We worden dus met zijn allen eigenlijk groene stroom-producent. Samen maken we groene stroom!

Bommelerwaar-Stroom blijft!

We blijven dus Bommelerwaar-Stroom produceren, al kun je van onze nieuwe projecten niet meer direct de stroom afnemen. Je kunt wel voordelig écht groene stroom afnemen bij Greenchoice. Want we verkopen onze eigen Bommelerwaar-Stroom aan Greenchoice. En klanten van Greenchoice die ook lid zijn van Coöperatie Bommelerwaar krijgen coöperatie korting. Bij gemiddeld gebruik is dat ongeveer € 50 per jaar.

We werken op dit moment aan een nieuwe opzet op het gebied van financieringsmogelijkheden, passend bij de nieuwe regeling en wetgeving. Net zoals onder de oude regeling betekent dit dat je een klein bedragje kunt inleggen of een grotere investering kunt doen, of iets daar tussenin. Over dat bedrag ontvang je rente.

WAT KUN JIJ DOEN?

  1. Door lid te worden help je nieuwe projecten mogelijk te maken. Zo investeer je in een beter milieu. Lidmaatschap voor particulieren/huishoudens kost jaarlijks €20; voor ondernemers/organisaties €40,-.
  2. Je kunt klant worden bij Greenchoice. Dit energiebedrijf koopt onze Bommelerwaar-Stroom en biedt onze leden een scherp tarief .
Bommelerwaar