Ja, ik wil bommelerwaar stroom.

Doe de postcode check:

CHECK!

Antje van Ginneken

Bestuurder Antje van Ginneken was hét gezicht van het jaarlijkse landelijke evenement voor lokale duurzame energiecoöperaties, HierOpgewekt, dit jaar op 23 november in ’t Spant in Bussum. Tijdens de plenaire openingssessie van dit evenement, waaraan zo’n 800 lokale vertegenwoordigers deelnamen, ving Antje de microfoon/dobbelsteen en vertelde de volle zaal spontaan en enthousiast over ons dit jaar gelanceerde concept “Bommelerwaar-Stroom”. De fotograaf was nabij; haar foto staat op de HierOpgewekt website en sierde de elektronische nieuwsbrief van de organisatie die daags na het evenement aan duizenden actievelingen binnen de energietransitie werd toegestuurd. De HierOpgewekt-website is sowieso een interessante informatiebron over lokale duurzame energie!

Workshop

Antje, Onno en Eduard Ravenhorst (De Coöperatieve Samenleving) verzorgden die middag overigens ook een workshop getiteld: “Energiecoöperatie of naar een nieuw systeem?” over ‘het grotere plaatje’ van waaruit Bommelerwaar werkt: de impact die we écht proberen te maken. Want die gaat verder dan een aantal zonnedaken en mogelijk wat windmolens. Lees hier het artikel (weblink of Artikel PDF) dat HierOpgewekt over deze workshop schreef en/of bekijk de slides van onze presentatie.

Bommelerwaar